PRTG Network Monitor

PRTG-Network-Monitor
Vraag hier de PRTG trial software aan. 
 

Een gezonde ICT, met MiniDis en PRTG

Met de voortdurende digitalisering en het toegenomen belang van thuiswerken is een fitte ICT- Infrastructuur belangrijker dan ooit. Maar hoe houd je als beheerder vinger aan de pols, hoe weet je vroegtijdig dat er iets mis zal gaan, en hoe houd je overzicht over complexer netwerkomgevingen? 

Als in de praktijk niet de juiste software tooling wordt inzet is het onmogelijk om het overzicht te behouden over je netwerk en de daarin aanwezige vitale servers, storage, switches, etc. Zonder monitoring weet je dat je een probleem niet tijdig zal signaleren, terwijl je veel liever een probleem voor bent: De proactieve benadering! Verstoringen in je ICT-omgeving zullen in de meeste gevallen de productiviteit schaden, unplanned downtime (niet geplande stilstand) tot gevolg hebben en vaak gebruikers frustreren. In veel gevallen komt dit dus ook met de nodige financiële gevolgen.  

Een goed beheer kenmerkt zich door het voorzien en voorkomen van problemen. Dat is dan ook precies de reden waarom wij gekozen hebben een partnership aan te gaan met monitoring specialist Paessler AG uit Duitsland. Met meer dan 300.000 gebruikers in 170 landen die de Paessler PRTG software gebruiken voor het monitoren van hun bedrijf kritische systemen, apparaten en netwerkomgevingen, zijn zij de leiders in dit specialistische vakgebied. Met de geavanceerde PRTG-monitoring tools is het mogelijk helder inzicht te krijgen in de actuele staat van vrijwel alle via het netwerk verbonden apparatuur. 


MiniDis – Distributeur van mini PC’s, IoT en Datacenter Solutions is PRTG-partner geworden vanuit een 2-tal gedachten.

 1. PRTG is monitoring software die zich niet beperkt tot het traditionele “kantoornetwerk”. Sinds enige tijd kunnen ook industriële omgevingen in die monitoring opgenomen worden. Industriële toepassingen en IoT gerelateerde automatisering zijn terreinen waar veel van de MiniDis partner actief op zijn en waar toenemende behoefte is aan steeds professionelere ondersteuning aan de eindgebruikers. Kennis over aanvullende services die niet altijd voorhanden is bij onze partners, maar waar behulpzaam kunnen zijn als Value Added Distributor. 

 

 1. De binnen MiniDis aanwezige PRTG-expertise is beschikbaar voor onze Partners. MiniDis is inzetbaar als implementatie partner bij uw projecten voor o.a.:

 • Inrichting (en eventueel levering) van de juiste serverbenodigdheden 

 • De opzet van netwerkmonitoring software (Dit kan ook remote plaatsvinden!) 

 • Optimaliseren van PRTG-sensor gebruik en instellen van de juiste drempelwaarden

 • Het creëren van zinvolle Monitoring rapportages

 • Het realiseren van praktisch bruikbare Monitoring Dashboards. 

 • Het verlenen van Remote Monitoring Services

 

PRTG Branche Toepassingsgebieden:

 • Gezondheidszorg

Monitor de medische systemen en de IT-infrastructuren met PRTG. Moderne ziekenhuizen kennen een hoge graad van digitalisering. De (secure!) beschikbaarheid van patiënten data vormt de kern van het proces. IT-systemen en de medische IT moeten naadloos met elkaar samenwerken en behoeven een gecentraliseerde monitoring.

 • Productie/ Industriële Automatisering

Digitalisering in de industrie brengt de werelden van ICT en productie steeds dichter bij elkaar. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de behoefte is ontstaan aan een monitoring oplossing waarmee op een dashboard zowel IT als Productie-informatie in de gaten gehouden kan worden. PRTG is makkelijk te gebruiken actieve monitoring die zonder de installatie van agents is te gebruiken. 

 • Onderwijsinstellingen

Scholen, hogescholen, universiteiten, en alle andere onderwijsinstellingen zijn sterk afhankelijk van een goed en snel functionerende IT-infrastructuur.  Voeg daaraantoe dat remote learning en vooral video content hoge eisen stellen aan de IT. Met PRTG houd je overzicht op de performance en beschikbaarheid daarvan.

 • Finance

De financiële wereld is van oudsher altijd al sterk afhankelijk van netwerken, systemen en softwaretoepassingen, die altijd beschikbaar moeten zijn en bovendien veilig en stabiel moeten functioneren. Met PRTG is het een stuk eenvoudiger om de financiële IT te monitoren en de performance te kunnen garanderen.  

 • Overheid

Communicatie met de overheid is al lang niet meer een bezoek brengen aan een loket in het Gemeentehuis. Met de moderne e-government mogelijkheden zijn vrijwel alle procedures gedigitaliseerd.  Monitoring van gemeentelijke en rijksoverheid IT is dan ook een belangrijk onderdeel geworden om de interactie met en service aan de burgers te kunnen realiseren. 

 • CCTV - Closed-Circuit Television

CCTV-systemen vormen een belangrijke schakel in de beveiliging van panden en objecten. Storingen in zulke systemen vormen dan ook grote security risico’s. PRTG helpt bij het voorkomen van downtime. Video surveillance systemen bestaan uit een groot aantal onderdelen die ieder voor zich belangrijk zijn voor het functioneren van het geheel.  Door uitval van componenten zoals camera’s, switches, routers, firewalls, kabels of Wi-FI AP’s, komt de werking van het gehele systeem in gevaar of waarschijnlijker tot stilstand, met alle risico’s van dien. Omdat bij Video surveillance eigenlijk veel traditionele IT-componenten gebruikt worden zou het ideaal zijn de monitorring van de storage, het netwerk en de IT infrastructuur te integreren met die van de camera’s, video systemen en power supplies op een enkel PRTG dashboard. 

 PRTG – Overview 

PRTG monitort je complete IT-infrastructuur

De oplossing ondersteunt alle belangrijke technologieën:

 • SNMP: kant-en-klare mogelijkheden en maatwerkopties

 • WMI en Windows Performance Counters

 • SSH: voor systemen met Linux/Unix en macOS

 • Analyse van netwerkverkeer met flowprotocollen of packet sniffing

 • HTTP-verzoeken

 • REST API’s die informatie als XML of JSON retourneren

 • Ping, SQL en nog veel meer

Dashboards

 • Visualiseer je netwerk met behulp van real-time kaarten met live statusinformatie.

 • Maak dashboards aan met de PRTG map designer en integreer al je netwerkcomponenten. Daarvoor kun je gebruikmaken van ruim 300 kaartobjecten, zoals apparaat- en statuspictogrammen, grafieken voor het netwerkverkeer, ranglijsten en meer.

 • Personaliseer je kaart met je eigen HTML-code. Zodra je klaar bent kun je de kaart delen via een URL. Je kunt ervoor kiezen om de kaart publiekelijk toegankelijk te maken of alleen intern via het LAN.

Flexibele notificaties

 • PRTG stelt je direct op de hoogte zodra het problemen of onregelmatigheden detecteert.

 • PRTG biedt diverse ingebouwde kennisgevingsmogelijkheden, zoals e-mail, push-mechanismen en HTTP-verzoeken. Onze gratis apps voor Android en iOS maken het mogelijk om meldingen via een push-mechanisme rechtstreeks naar je smartphone te laten verzenden.

 • Pas het kennisgevingssysteem naar wens aan, plan meldingen (zoals met de optie ‘geen meldingen met een lage prioriteit in de avonduren’) en voorkom een tsunami van meldingen door gebruik te maken van conditievariabelen.

 • Je kunt zelfs onze PRTG-API gebruiken om je eigen notificaties te programmeren.

Gedistribueerde netwerken monitoren

 • PRTG Network Monitor heeft een remote probe-functie waarmee je meerdere locaties op afstand kunt monitoren, inclusief kleinere locaties. Je hoeft daardoor geen dure en complexe installatie op iedere afzonderlijke locatie te implementeren. De remote probes registreren alle data en sturen het naar de centrale installatie, waar de data wordt opgeslagen, geanalyseerd en gevisualiseerd. Iedere licentie van PRTG is inclusief gratis gebruik van remote probes.

 • PRTG biedt ook licenties voor grotere omgevingen. Paessler PRTG Enterprise Monitor is schaalbaar en biedt gecentraliseerde, servicegerichte dashboards en rapportage door middel van het ITOps Board.

    
Social Media

Social Media

Check out our media channels